Waarom Beaver Builder mijn favoriete page builder voor WordPress websites is

Page builder

Ik bouw nu al bijna 5 jaar websites en ik heb in deze periode heel wat thema’s, plugins maar ook page builders voorbij zien komen. Natuurlijk hebben deze page builders allemaal zo hun voor- en nadelen. Bovendien heeft elke websitebouwer eigen favorieten. Dat betekent niet dat een andere plug-in, thema of page builder meteen fout is. Het is alleen wel zo dat Beaver Builder voor mij persoonlijk de beste page builder voor WordPress is.

In dit artikel leg ik je uit waarom dat zo is.

Inhoudsopgave:
Wat is een page builder?
Waarom gebruik je een page builder?
Er zijn heel veel verschillende page builders
Mijn redenen om voor Beaver Builder te kiezen
Je kunt niet makkelijk wisselen tussen page builders
Voor mij is er dus alleen maar Beaver Builder
Voor de klant maakt het vaak niet uit

Wat is een page builder?

Laat ik eerst eens even bij het begin beginnen en uitleggen wat een page builder nu precies is. En daarvoor is het belangrijk dat ik ook eerst vertel wat een thema en plug-ins doen. Een thema bepaalt namelijk hoe de website er in de basis uit gaat zien dit zijn bijvoorbeeld de kleuren, de opmaak en de lettertypes.

Een plug-in is vaak een aanvulling op het thema, het voegt allerlei functionaliteiten aan de website toe. Dit kan een bepaalde slider, een webshop of een back-up mogelijkheid zijn.

Een page builder neemt vaak een gedeelte van het thema en de plug-ins over. Met een page builder kun je namelijk ook bepalen hoe de website eruit gaat zien. Je kunt er makkelijk mee instellen welke hoofdkleuren of welk lettertype je gaat gebruiken. Daarnaast zitten er in veel page builders ook allerlei functionaliteiten, waarvoor je dus geen extra plugin meer hoeft te installeren.

Waarom gebruik je een page builder?

Als je geen ervaring met het maken van websites hebt of niets weet van HTML, PHP of CSS, dan kan het maken van een website een lastige klus voor je zijn. Want hoe weet je dan wat je moet doen om een pagina vorm te geven? Met een page builder heb je al die technische kennis niet nodig.

Page Builders zijn zo gemaakt dat ze heel gebruiksvriendelijk werken zodat iemand zonder verdere ervaring vrij makkelijk een website kan vormgeven.

De meeste page builders zijn dan ook zo gemaakt dat je de wijzigingen aan de voorkant van je website doet, zo zie je meteen wat je doet. Het is allemaal volgens het WYSIWYG principe (spreek je uit als wi-sie-wig). En dit staat voor ‘What You See Is What You Get’ (wat je ziet is wat je krijgt).

Er zijn heel veel verschillende page builders

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende page builders op de markt. En als je eens even in je omgeving vraagt welke page builder anderen op hun WordPress website gebruiken, zul je waarschijnlijk ook allerlei verschillende antwoorden krijgen.

De meeste page builders verschillen op kleine punten:

  • De mogelijkheden en hoe uitgebreid ze in de basis zijn;
  • Qua prijs;
  • Gebruikersgemak.

De meeste page builders werken volgens het ‘drag and drop’-systeem of zoals ik het wel eens eenvoudig aan klanten uitleg: het ‘sleur en pleur’ principe. Daarom is het voor veel websitebouwers een snelle manier om een website te maken en is het voor klanten ook veel makkelijker om zelf wijzigingen te kunnen aanbrengen.

Mijn redenen om voor Beaver Builder te kiezen

Zoals in mijn intro al gezegd heb ik de afgelopen 5 jaar heel wat langs zien komen. Maar Beaver Builder was al snel mijn eerste liefde. Het is voor mij nog steeds de fijnste page builder om mee te werken en ik weet er ook feilloos mijn weg in te vinden. Daarom kan ik razendsnel iets maken en weet ik precies wat er allemaal mogelijk is als een klant ergens om vraagt.

Nu is het zo dat ik ondertussen ook prima kan omgaan met andere page builders als Divi, Elementor en zelfs WPBakery. Maar nog geen enkele heeft mij kunnen overhalen om te switchen en mijn eerste liefde te verlaten. Elke keer is er wel weer iets waarvan ik denk dat ik dat in Beaver Builder veel makkelijker had kunnen bouwen. Of dat ik het in Beaver Builder veel sneller had kunnen vinden.

Andere page builders hebben er zelfs voor gezorgd dat ik gefrustreerd raakte omdat iets niet lukte. In die gevallen had ik gewoon de neiging om de website even snel na te maken in Beaver Builder om van alle problemen af te zijn.

Ook interessant om te lezen: Welk WordPress thema moet ik kiezen?

Je kunt niet makkelijk wisselen tussen page builders

Als je op een thema bent uitgekeken of ergens een mooier thema tegenkomt, dan kan je vaak met een paar kleine handelingen eenvoudig van thema wisselen. Dat is niet zo met een page builder.

Zodra je een page builder op je website uitzet is meteen de hele opmaak van je pagina weg. En even een andere page builder activeren helpt dan niet. Wissel je van page builder, dan ben je genoodzaakt om de hele website opnieuw te maken.

Wil je dus eerst weten welke page builder voor jou het prettigste werkt, dan is het verstandig om die eerst even goed uit te proberen voordat je een definitieve beslissing maakt.

Voor mij is er dus alleen maar Beaver Builder

Er zijn al genoeg blogs geschreven met alle voor- en nadelen van de meeste gebruikte page builders. En er zijn ook genoeg lijstjes met de meest gebruikte of favoriete page builders. Toch blijft het nog altijd een persoonlijke keuze waarom je voor een bepaalde builder kiest.

Zo is het ook voor mij uiteindelijk een persoonlijke keuze geweest waarom ik Beaver Builder voor mij de allerprettigste vind.

Daarom heb ik ook besloten dat ik best sleutel aan bestaande websites die in een andere page builder zijn gemaakt. Maar als het gaat om het maken van een compleet nieuwe website, dan doe ik dat uitsluitend in Beaver Builder. Dat is voor mij niet alleen veel makkelijker, het gaat ook nog eens sneller.

Voor de klant maakt het vaak niet uit

Het mooiste is: het maakt voor onze klanten vaak helemaal niet uit waarmee ik hun nieuwe website maak. Ze willen gewoon een goed werkende website waar ze zelf wat eenvoudig aanpassingen op kunnen doen en niet steeds mijn hulp hoeven te vragen met elke foto of zin die gewijzigd moet worden.

Ben jij nu nieuwsgierig wat ik voor jou kan maken met WordPress en Beaver Builder, dan weet je mij te vinden!

Laura

Laura

Vrijwilliger bij de Utrechtse schaatsvereniging, terwijl ze zelf niet kan schaatsen. Houd van lezen en reizen en gaat stralen als je met haar over websites praat. Geef haar een technische uitdaging en ze is uren zoet.

Geplaatst in ,

1 reactie

  1. […] Huis maakt en onderhoudt in principe alleen WordPress websites. Daarbij gaat onze voorkeur uit naar Beaver Builder als page builder uit, maar we hebben genoeg ervaring met verschillende thema’s, page builders en […]

Laat een reactie achter