Een webshop zonder WooCommerce kan dat?

Webshop zonder Woocommerce

De webshops vliegen je letterlijk om de oren het afgelopen jaar. In 2020 is het aantal webshops in Nederland met 21,3% gegroeid. Dat is echt heel veel als je ziet dat de groei van webshops in de jaren 2016 t/m 2019 niet boven de 10% uitkwam.
Iedereen wil tegenwoordig wel iets online verkopen. En of dat nu gaat om fysieke producten of online trainingen. Dat maakt niet uit.

En wat is het dan makkelijke om even een webshop op je website in te richten. Bezoekers kunnen meteen je product of dienst afnemen en meteen online betalen. Jij ontvangt als ondernemner netjes een betaling en je hoeft daarna alleen nog maar te zorgen dat het product wordt opgestuurd of automatisch in de inbox van de klant terecht komen.

Maar wat als je nu maar 1 of 2 producten wil verkopen?

Er zijn alleen ook heel veel ondernemers zijn die maar 1 of 2 diensten online verkopen. Bijvoorbeeld alleen een boek of een cursus. Deze ondernemers willen dan ook graag dat de betalingen automatisch binnenkomen, zonder daar ze daar omkijken naar hebben.

Zodra je besluit iets op je website te gaan verkopen, denken velen al meteen aan WooCommerce. Want dat is bekend bij de meeste: “Geen webshop zonder WooCommerce toch!”
En in heel veel gevallen is dat ook zo. Want standaard is WooCommerce al een heel uitgebreid pakket en kun je er echt enorm veel mee. En het mooiste WooCommerce is ook nog eens gratis. En met eventueel een paar kleine extra plugins, heb je meteen al een professionele webshop

Maar ga jij als ondernemer met maar 1 of 2 producten ook automatisch voor WooCommerce?

“Waarom een container inzetten als je maar een paar boeken wilt vervoeren”.

WooCommerce lijkt de beste optie te zijn voor een webshop. Maar omdat deze plugin al zo veel standaard in zich heeft. Is het ook best een zware en uitgebreide plugin. Een aantal jaar geleden was ik op een WordCamp en volgde ik een sessie over alternatieven voor WooCommerce. En daar hoorde ik een spreker zeggen: “Waarom een container inzetten als je maar een paar boeken wilt vervoeren”. En dat vond ik zo’n pakkende zin.

Ook ik ging namelijk altijd blind voor WooCommerce. Ik dacht niet eens verder na als een klant bij mij kwam met de vraag dat ze iets wilde verkopen via haar website.

Alternatieven voor een webshop

Maar na deze sessie ben ik eens verder gaan kijken. Is WooCommerce eigenlijk wel altijd de beste oplossing. Nee, er zijn tegenwoordig genoeg webshop alternatieven te vinden voor je WordPress website.

Dus wil jij als ondernemer ook iets gaan verkopen via je website. Neem dan met ons contact op. Wij gaan dan samen kijken wat voor jou de beste manier is om je webshop in te richten.

 

Laura

Laura

Vrijwilliger bij de Utrechtse schaatsvereniging, terwijl ze zelf niet kan schaatsen. Houd van lezen en reizen en gaat stralen als je met haar over websites praat. Geef haar een technische uitdaging en ze is uren zoet.

Geplaatst in , ,

Laat een reactie achter