7 tips voor als je aan de slag gaat met een websitebouwer

Website maken

Hoe vaak zie jij op social media de vraag langskomen: Websitebouwer gezocht of iets in deze strekking. En heel vaak staat er in die oproep eigenlijk helemaal geen verder informatie. Wat voor website of misschien wel een webshop. Bij de meeste van die oproepen blijkt dat die ondernemers totaal geen idee hebben wat ze nu eigenlijk willen of zoeken. Of dat ze denken dat wat ze willen toch heel simpel te maken is en dus niet veel hoeft te kosten.

Hieronder 7 tips voor als je aan de slag gaat met een websitebouwer.

Tip 1: Waarom met een websitebouwer starten en niet zelf proberen

Dit is meteen al een hele belangrijke, je zal voor je zelf deze keus moeten maken. De belangrijkste vraag hierin is wat wil JIJ en hoeveel TIJD GA JIJ ervoor vrij maken.
De ene persoon is namelijk handiger dan de andere en natuurlijk zijn er op Youtube heel veel instructievideo’s te vinden. Daarnaast zijn er diverse fora op social media waar je al je vragen kwijt kan. Maar daar wordt vaak ook wel enige mate van ervaring verwacht.
Voor wie zelf aan de slag wil, prima. Ga gerust je gang. Bedenk wel dat het voor jou als niet websitebouwer meer tijd kost om alles uit te zoeken. En dus ook langer duurt voor je website online is.

Tip 2: Voordat je de aanvraag voor een websitebouwer uitzet

Het is natuurlijk heel makkelijk geroepen: “Websitebouwer gezocht”.
Maar wat zoek je eigenlijk en wat wil je precies voor een website. Wat moet de website kunnen en welke functionaliteiten moeten erin verwerkt worden. Het is een heel verschil of jij een “one pager” wil of een webshop.
Hoe completer jouw beeld is, hoe makkelijker je de aanvraag uit kan zetten en hoe beter de juiste websitebouwer hierop kan reageren.

Tip 3: Prijzen tussen de € 200,00 en € 5.000,00 voor een website

De concurrentie onder websitebouwers is groot, maar dat wat je krijgt ook. Je hebt websitebouwers die met een vast template werken en die voor je vullen tot grote bureau’s die met een heel team programmeurs een website op maat voor je programmeren.
Dit geeft ook meteen weer waar het prijsverschil in zit. Je kan dus niet van tevoren zeggen wat een website moet kosten. Afhankelijk van al jouw wensen die je bij Tip 2 hebt geformuleerd zal de prijs omhoog gaan.

Er is dus voor elk budget wel een website te maken, maar stel ook je verwachtingen of het resultaat bij met de prijs die jij gaat betalen voor een nieuwe website.

Tip 4: Wat krijg je eigenlijk voor deze projectprijs

Vraag goed door aan de websitebouwer wat bij de projectprijs zit inbegrepen. Wat wordt er nu eigenlijk gedaan. Bijvoorbeeld hoeveel gesprekken worden er gevoerd tijdens het project. Hoeveel revisie rondes zijn er. Hoe zit het met de licenties die gebruikt worden.
Vraag door, zodat je op een gegeven moment niet verrast wordt met de melding, maar dat is meerwerk.

Tip 5: Ervaring van de websitebouwer

De ervaring van de bouwer weegt ook mee in de prijs om de website te laten maken. Zeker als je in zee gaat met een beginner. Op zich is dit helemaal geen probleem. We hebben het allemaal moeten leren en de websitebouwer zal ergens moeten starten met het vullen van zijn portfolio.
Als het maar duidelijk is voor jou met wie je het traject aangaat. Dus vraag aan de bouwer wat zijn ervaring is en wat die wel of niet kan. Is het een echte programmeur of is het iemand die net start en heel graag wil leren.

Tip 6: Wat zal je zelf allemaal moeten aanleveren bij de websitebouwer

Dit zal ook verschillen per websitebouwer. Een websitebouwer is niet altijd per definitie ook een tekstschrijver of een SEO specialist. Dus zorg dat jij weet, wat moet je aanleveren en wat doet of kan de websitebouwer. Als dat van tevoren duidelijk is, kom je ook niet voor verrassingen te staan.

Tip 7: Wat na oplevering van de website

Als je nadenkt over het inhuren van een websitebouwer, denk je eerst aan je website en nog helemaal niet wat als die eenmaal live staat. Maar vraag daar wel naar bij de offerte. Zit er bijvoorbeeld automatisch onderhoud bij en zo niet, wat zijn daar dan de kosten van. Hoe zit het met de betaalde licenties die zijn gebruikt, moet je daar jaarlijks voor gaan betalen. Tot hoe lang kun je nog vragen stellen of kleine wijzigingen laten aanbrengen.
Toch allemaal punten die mee kunnen wegen in het uiteindelijk kiezen van een websitebouwer.

Voordeel van je website laten bouwen door het Online Marketing Huis

Dat je de beschikking hebt over een heel team van specialisten. Niet alleen voor het maken van de website zelf, maar ook een SEO-specialist voor je teksten. En voor als de website live is een specialist om je social media op orde te maken.
En dat allemaal bij 1 partij, dus jij hoeft je geen zorgen te maken dat je zelf op zoekt moet gaan naar de juiste mensen.

Laura

Laura

Vrijwilliger bij de Utrechtse schaatsvereniging, terwijl ze zelf niet kan schaatsen. Houd van lezen en reizen en gaat stralen als je met haar over websites praat. Geef haar een technische uitdaging en ze is uren zoet.

Geplaatst in , ,

Laat een reactie achter