5 tools om je social media berichten in te plannen

Social media inplannen

Hoe fantastisch is het dat er tools bestaan waar jij je social media berichten kunt inplannen. Zelf moet ik er niet aan denken om steeds klaar te moeten gaan zitten op een bepaalde dag op een bepaald tijdstip zodat mijn berichten op het juiste moment op social media staan. Het is een enorm voordeel van het inzetten van een plantool dat je met je content vooruit kunt werken. Dat levert je tijd op. Tijd dat je kunt investeren in andere delen van je business.

Inhoudsopgave:
1. De Facebook Creator Studio
2. Later
3. Hootsuite
4. Planoly
5. Buffer

Voor onze klanten maken wij gebruik van onderstaande plantools.

1. De Facebook Creator Studio

Dit is de gratis tool van Facebook zelf en is verbonden met de Facebook Businessmanager(link naar blog). Hier kan je zowel voor Facebook als Instagram je berichten plannen. Om je berichten voor je Instagram account in plannen moet je wel eerst je account koppelen aan Facebook.

Het voordeel is dat je deze tool is dat deze volledig Nederlands is en makkelijk in gebruik. Je ziet ook meteen de statistieken helder per bericht.

Het nadeel is dat je steeds tussen Facebook en Instagram moet schakelen om de berichten in te plannen en te zien.

Facebook Creator Studio

2. Later

Dit is een socialmedia-plantool dat gebruikt kan worden voor Instagram, Facebook, Pinterest en Twitter. Maar in werkelijkheid wordt deze tool voornamelijk gebruikt voor Instagram.  Van de plantool Later is ook een app beschikbaar. Zo kan je via je telefoon de berichten inplannen. Om van Later gebruik te kunnen maken heb je een Instagram business account nodig. Deze is in Instagram zelf gratis te upgraden.

Later is heel overzichtelijk en met de gratis variant kan je maximaal 30 berichten per maand inplannen. Wil je meer content inplannen dan betaal je 9 dollar per maand. Dan krijgt dan meteen meer opties. Zoals het uploaden van video’s.

Voordeel: Heel overzichtelijk en prettig als je regelmatig op Instagram post.

Nadeel: Je kunt geen video’s inplannen voor social media.

Later

3. Hootsuite

Dit is een uitgebreide plantool waar je in één overzicht meerdere account kunt beheren. Hootsuite is daarom ook een veel gebruikte tool. Je kunt het dashboard naar wens inrichten. Dit is erg handig als je ook hashtags volgt. Je kunt in Hootsuite berichten inplannen voor Instagram, Facebook, LinkedIn, YouTube, Twitter en Pinterest. Hierdoor hoef je dus niet meer te wisselen tussen de verschillende socialmediaplatformen.

Aan het gratis account kun je maximaal 3 social media accounts koppelen. Daar kun je vervolgens 30 berichten per maand mee plannen. Voor de resultaten van je social media berichten én als je meer berichten wilt posten moet je een betaalde versie aanschaffen.

Voordeel: als je social media kanalen zijn in 1 één oogopslag te zien in het dashboard. En je kunt er (bijna) al je social media kanalen mee bedienen.

Nadeel: zodra je overstapt naar de betaalde variant lopen de kosten al snel hoog op.

Hootsuite

4. Planoly

Ook deze plantool is lekker visueel en overzichtelijk. Deze tool is helaas alleen voor Instagram berichten en lijkt op Later. Planoly is een app voor je telefoon of tablet en zo heb je snel berichten ingepland. Tot een beperkt aantal berichten per maand is deze app gratis. Daarna kost deze maar 7 dollar per maand.

Voordeel: je kunt heel gemakkelijk stories en berichten inplannen voor Instagram.

Nadeel: deze plantool is helaas alleen voor het social media kanaal Instagram

5. Buffer

Deze plantool maakt onderscheid tussen publiceren, analyseren en reageren. Je betaald dan ook per optie. De gratis variant is heel beperkt, maar de kosten liggen wat lager dan de kosten voor Hootsuite. Wat ik mooi vind van deze tool is dat je bijvoorbeeld een eerste reactie onder je post op Instagram ook kunt inplannen.

Met Buffer kan je voor Instagram, Facebook, Twitter, Linkedin en Pinterest berichten inplannen.

Voordeel: deze plantool is veelzijdig.

Nadeel: de kosten kunnen voor alle opties en voor het toevoegen van meerdere accounts aardig oplopen.

Buffer

Welke plantool voor je social media kanalen moet je kiezen?

Ik kan mij voorstellen dat je niet goed weet welke tool het beste bij jou en jouw bedrijf past. Wist je dat dit niet eens alle plantools zijn waar je gebruik van zou kunnen maken. En misschien ben je er ook nog niet over uit of je je social media kanalen zelf wilt blijven beheren.

Klik op de knop om meer te lezen over Social Media Management.

Saskia

Saskia

Liefhebber van natuur en aardse spiritualiteit die het heerlijk vind om in de klantreis van bedrijven te duiken en daardoor strategisch de mogelijkheden omhoog haalt. Ziet altijd kansen.

Laat een reactie achter