3 redenen om te starten met SEO

3 redenen om te starten met SEO

Het klinkt verdraaid ingewikkeld, dat hele SEO-gebeuren. De zoektermen, zoekvolumes en concurrentieanalyses vliegen je om de oren en het lijkt wel alsof je er alleen aan zou moeten beginnen omdat iedereen dat doet. Toch zijn er genoeg redenen om gewoon te starten met SEO. Ik vertel je welke 3 redenen het belangrijkste zijn!

Inhoudsopgave
Wat is SEO nu eigenlijk?
Om deze redenen wil je vandaag nog starten met SEO
Hoe moeilijk is het om te beginnen met SEO?

Wat is SEO nu eigenlijk?

SEO is een afkorting van de Engelse benaming Search Engine Optimization (oftewel: zoekmachineoptimalisatie) maar ik ben het eigenlijk niet helemaal eens met die term. Deze suggereert namelijk dat je je website – en vooral teksten – enkel en alleen aanpast om hoger in de Google zoekresultaten te komen.

Maar het daadwerkelijke doel draait niet om een hogere positie in de zoekresultaten. De kern van SEO is dat je met bepaalde technieken en strategieën de juiste klanten met je website werft. En dat is iets wat alleen al door de benaming SEO vaak wordt vergeten.

Google is er namelijk op gericht om hun gebruikers de beste antwoorden op hun zoekvragen te geven, en dat is in mijn ogen dan ook de echte bedoeling van SEO: de vragen en behoeften van jouw doelgroep centraal zetten op je website zodat Google jouw potentiële klanten op jouw website kan wijzen.

Om deze redenen wil je vandaag nog starten met SEO

Als je eenmaal beseft waar SEO werkelijk om gaat, is het niet moeilijk om te concluderen waarom je met SEO wil beginnen. Toch zet ik het nog even voor je op een rijtje:

1. SEO vergroot je online zichtbaarheid

Het is leuk als je veel volgers op Facebook, Instagram en andere social media platformen hebt. Op die manier kun je een deel van je doelgroep bereiken. Je bereik is alleen wel beperkt, want niet je hele doelgroep maakt gebruik van social media. Of je bent gewoonweg nog niet gevonden omdat deze mensen niet actief op basis van hashtags zoeken.

Een veel groter deel van jouw doelgroep stelt dagelijks hun vragen over jouw vakgebied of aanbod aan Google. En klikt vervolgens naar de websites die hen aanspreekt. Aan dat bereik kan geen enkel social media kanaal tippen.

Alleen al om die reden is het belangrijk om je zichtbaarheid in de Google zoekresultaten te vergroten. Doe je dat niet, dan gaat een substantieel deel van jouw doelgroep doodleuk naar je concurrenten.

2. SEO zorgt voor een verbetering van je website

Natuurlijk heb je al prima teksten op je website staan en is deze snel en gebruiksvriendelijk. Maar met een SEO-bril op je neus ga je toch anders naar jouw eigen digitale etalage kijken. De ideale klant en zijn of haar vragen en behoeften komen daardoor onder de loep te liggen. Dat zorgt er niet alleen voor dat zij je beter kunnen vinden, maar dat zij zich ook eerder voelen aangesproken.

Daarnaast kun je met tools als Google Analytics en Google Search Console heel makkelijk kijken welke webpagina’s goed werken en welke niet. Zo kom je erachter welke pagina’s de zoekvraag niet goed beantwoorden, zodat je dat kunt verbeteren.

3. Met SEO leer je je potentiële klanten beter kennen

Een bijkomend voordeel van het inzetten van een tool als Google Analytics is dat je precies komt te weten waar de mensen uit jouw doelgroep behoefte aan hebben. Het komt regelmatig voor dat ondernemers denken dat hun doelgroep vooral interesse zal hebben in een bepaald product of onderdeel van het aanbod, maar dat de statistieken iets heel anders laten zien.

Op deze manier wordt duidelijk dat jouw doelgroep toch een ander idee van de perfecte oplossing heeft en kun je je aanpak aanpassen. Zo verkoop je uiteindelijk meer.

Hoe moeilijk is het om te beginnen met SEO?

SEO is gehuld in een mysterie van moeilijke termen en een haast onvindbaar startpunt. Dat is eigenlijk heel jammer, want zo moeilijk is SEO helemaal niet.

Nu hoef jij je hoofd daar helemaal niet over te breken, want het Online Marketinghuis zorgt er graag voor dat de SEO van jouw website helemaal op orde is. Zo kun jij zonder moeite starten met SEO en hoef je alleen maar klaar te staan om de vruchten te plukken!

Liselore

Liselore

Levensgenieter, boekenwurm en enthousiast fan van bitterballen. Staat te trappelen om er met adviezen, onderzoeken en teksten voor te zorgen dat jouw website meer bezoekers en klanten gaat trekken.

Geplaatst in , ,

Laat een reactie achter