SEO voor kleine bedrijven

SEO linkbuilding voor kleine bedrijven

Veel kleine ondernemers hebben een bepaald beeld bij SEO. Ze denken dat het beter vindbaar maken van websites vooral een hobby van enorme bedrijven met honderden werknemers is. Toch iets niets minder waar. SEO is heel geschikt voor kleine bedrijven, zelfs voor ZZP’ers. Een betere manier om aan nieuwe klanten te komen is er namelijk niet!

Hoe zorg je ervoor dat je genoeg klanten hebt?

Als kleine ondernemer weet je vast wel wat de grootste uitdaging van jouw bedrijf is: je moet er continu voor zorgen dat je genoeg opdrachten of bestellingen hebt. Daarom steek je veel tijd in social media. Je laat bijna dagelijks van je horen op Facebook, Instagram en LinkedIn en op die manier weet je net genoeg mensen voor jouw aanbod te interesseren.

Het nadeel van het vinden van klanten via social media is alleen wel dat je lang niet al je volgers bereikt. Het algoritme van de meeste social media platforms zit namelijk zo in elkaar dat je vaak niet meer dan 10% van je volgers bereikt.

En de kans is groot dat het overgrote deel van de 10% volgers die je bijdragen daadwerkelijk ziet niet direct in je aanbod geïnteresseerd is. Dan heb je dus heel weinig resultaat van al je moeite. Je kunt je tijd als ondernemer veel beter besteden!

Jouw klanten zijn te vinden in de Google zoekresultaten

Of je nu tot in de kleinste details weet wie jouw ideale klant is of niet meer dan een vaag idee hebt, je kunt er gif op innemen dat de mensen die interesse in jouw diensten of producten hebben regelmatig Google gebruiken. Zo’n 98% van de Nederlandse bevolking gebruikt meerdere keren per week Google om informatie of antwoorden op vragen te vinden, daar kan geen Instagram tegenop.

Jouw ideale klant, wie dat ook mag zijn, heeft problemen of behoeften. Als je – bijvoorbeeld met een blogartikel – een goed antwoord op die problemen of behoeften geeft, dan kan die klant jouw website vinden. Dan ben je dus niet bezig met het plaatsen van een post op Facebook in de hoop dat de mensen die het zien er ook wat aan hebben. Je geeft informatie aan mensen die daar daadwerkelijk naar zoeken.

En dat is waar het bij SEO om gaat: je brengt in de Google zoekresultaten jouw website onder de aandacht bij mensen die serieuze interesse hebben in datgene wat jij te bieden hebt. En zo kan SEO voor kleine bedrijven dus heel goed werken.

Laat je niet afschrikken door concurrentie

Nu is het wel zo dat de grotere bedrijven al langer met SEO bezig en daardoor de zoekresultaten met veelvoorkomende zoekwoorden domineren. Ga maar eens op het woord ‘Schoenen’ zoeken. Zoekresultaten met internetreuzen als Wehkamp, Zalando en Omoda vliegen je om de oren. Maar lokale resultaten staan net zo hoog in de zoekresultaten.

Ik woon zelf in Tilburg, dus meteen onder de advertenties staat een mooi lijstje met schoenenwinkels bij mij in de buurt. Zalando mag dan jaarlijks tonnen aan SEO uitgeven, het gaat ze niet lukken om in dat lijstje (in SEO termen heet dat de local 3-pack) te komen. Voor jou als kleine ondernemer ligt daar weer wel een mooie kans.

SEO voor kleine bedrijven

En als je het long tail zoekwoord ‘Enkellaarsjes zonder hak’ in de Google zoekbalk tikt, zie je opeens ook hele andere websites in de zoekresultaten verschijnen. Met meer specifieke zoekwoorden kun je als ook als klein bedrijf met SEO hoog in de

Zo werkt SEO voor kleine bedrijven

Bij het Online Marketing Huis weten we precies waar jij mooie kansen kunt pakken als je ervoor wil zorgen dat de zoekende mensen in de Google zoekresultaten bij jouw website uitkomen. We passen regelmatig SEO voor kleine bedrijven toe en dat heeft hele mooie resultaten gegeven.

We beginnen altijd eerst met een (online) interview waarbij we precies nagaan wat de problemen en behoeften van jouw doelgroep zijn. Op basis daarvan gaan we een zoektermenonderzoek maken. Aan de hand hiervan komen we precies te weten welke woorden de mensen die jij wil bereiken gebruiken als ze met Google gaan zoeken.

Vervolgens worden er teksten geschreven zodat je op je website een goed antwoord op de zoekvraag van jouw ideale klant geeft. Hiermee heb je de eerste stappen op het gebied van serieuze SEO gezet, met een berg aan tips en adviezen kun je vervolgens zelf verder aan de slag.

Heb jij interesse in SEO voor kleine bedrijven? Neem dan contact op voor een eerste kennismaking!

Liselore

Liselore

Levensgenieter, boekenwurm en enthousiast fan van bitterballen. Staat te trappelen om er met adviezen, onderzoeken en teksten voor te zorgen dat jouw website meer bezoekers en klanten gaat trekken.

Geplaatst in , ,

Laat een reactie achter