Waarom een online leeromgeving?

Waarom een online academie

Als coach heb je vaak veel meer te bieden dan wat je in adviesgesprekken aan je coachees kwijt kunt. In het begintraject als de coachvraag nog niet geheel helder is heb je een miljoen vragen te stellen. Maar ook verder in het traject als er al wel een duidelijke doelstelling is, zijn er diverse richtingen waarin je het gesprek wilt en kunt laten gaan.

Een online leeromgeving is ideaal om je klanten van duidelijke toegevoegde waarde te voorzien in een coachtraject. Én -niet geheel onbelangrijk- is een online leeromgeving de perfecte manier om je dienstenpakket betekenisvol én commercieel uit te breiden.

Wat zijn de voordelen van een online leeromgeving?

Er zijn veel voordelen te noemen, maar dit zijn toch wel de belangrijkste redenen om een online leeromgeving toe te voegen aan je coachingspraktijk:

  • Toegevoegde waarde voor je klanten
  • Waardevermeerdering van je bestaande dienstenpakket
  • In korte tijd grote stappen met je klanten maken
  • Een extra verdienmodel voor je bedrijf

Een online leeromgeving biedt toegevoegde waarde aan je klanten

In een reguliere afspraak kom je tot de kern van de hulpvraag. Wat wil je klant bereiken met het coachtraject? Waar liggen de sterktes en de zwaktes van de klant? Wat wil je klant bereiken met de gesprekken? Je zult elk gesprek voortgang boeken. Voor coachees werkt een coachingsgesprek vaak als een adrenaline- of serotoninekick. Daarna zakt het resultaat in tot het volgende gesprek.

Met een online leeromgeving houd je je coachee in beweging en zal het traject van gesprek tot gesprek in een vloeiendere beweging voortgaan. Een coachee krijgt ook in de tussenliggende periode impulsen en zal in korte tijd grotere stappen maken. Een tevreden coachee is de perfecte klant en een geweldige ambassadeur voor jouw bedrijf.

Hoe maak ik mijn coaching waardevoller en meer zichtbaar?

Een online leeromgeving geeft jouw coaching extra waarde ten opzichte van de concurrentie. Het laat zien dat jij zoveel deskundigheid in huis hebt, dat het je in staat stelt om er trainingen over te geven. Je deelt je boodschap, je kennis en je ervaring. Een online leeromgeving zorgt ervoor dat je website anders is dan het gros van je concurrenten. Het biedt een extra laag aan de dienstverlening. Daarnaast ben je met een online leeromgeving beter vindbaar in de zoekresultaten in Google. Zeker als deze goed geoptimaliseerd is en je bij de introductie van de trainingen alvast een stukje inhoud weggeeft aan de lezer (en daarmee aan Google).

Grote stappen maken in het coachingstraject

Een online leeromgeving kan aanvullende kennis en adviezen bieden in een coachingstraject. Denk aan extra diepte, inhoud en kennis over een specifiek coachingsonderwerp waar je met een klant mee bezig bent. Sommige klanten vinden de gesprekken voldoende, andere coachees hebben behoefte aan meer inhoud, literatuur over het onderwerp en meer taken en thuiswerkopdrachten.
Juist door meer achtergrond te bieden en meer praktische kennis en taken, maken deze klanten vaak grotere stappen. Denk hierbij weer aan het eindresultaat. Een tevreden klant die jouw aanbeveelt bij anderen in hun netwerk. Jouw online leeromgeving zal hierin een grote rol spelen.

Commercieel inzetten van een online leeromgeving in de coaching

Een online leeromgeving biedt legio mogelijkheden voor extra verdiensten gebaseerd op jouw kennis en ervaring. Je kunt de online leeromgeving inzetten als extra optie bij een coachingstraject. Je kunt extra modules aanbieden gedurende een coachingstraject. Denk aan abonnementen of aan bestellen per module. Er zijn veel mogelijkheden om dit naar jouw wens in te richten.

Maar je kunt je online leeromgeving ook inzetten als alternatief voor persoonlijke coaching. Je hebt een enorme dosis aan kennis en ervaring opgedaan als coach. Je kunt ook klanten helpen die niet het budget, de tijd of de wens hebben om persoonlijke coaching te overwegen. Met een goede online leeromgeving bied je klanten een goed alternatief.

Ik wil een online leeromgeving

Een goede keuze, want een online leeromgeving is een investering in de toekomst. Je hoeft het maar 1x te bouwen en je zorgt voor blijvende inkomsten voor je bedrijf. Daarnaast zorgt het ervoor dat je je kennis en ervaring in een duurzame vorm omzet. En je zult zelf tijdens het traject ook nog meer bijleren en jezelf voortdurend verbeteren.

Er zijn verschillende manieren om een online leeromgeving op te starten. Van zelf doen tot helemaal uitbesteden. Net naar wat past bij je als mens en past bij de voortgang van je bedrijf. Laat je in ieder geval goed adviseren.

Wij helpen je graag verder met eventuele vragen die je hebt en de stappen die je moet nemen. Neem voor een goed advies vandaag nog contact met ons op.

Saskia

Saskia

Liefhebber van natuur en aardse spiritualiteit die het heerlijk vind om in de klantreis van bedrijven te duiken en daardoor strategisch de mogelijkheden omhoog haalt. Ziet altijd kansen.

Laat een reactie achter