Laat je Instagram account met de juiste hashtags groeien

Instagram hashtags

Zet je als ondernemer Instagram in als online kanaal om je ideale klanten aan trekken? Dan heb je vast dat gezien dat anderen onder hun posts veel gebruik maken van hashtags. Dat is niet voor niets. Een goede hashtag strategie is onmisbaar, niet alleen om meer volgers op Instagram te krijgen, maar ook om de juiste volgers te krijgen. De mensen die echt jouw klanten kunnen worden. In dit artikel lees je hoe je met de juiste hashtags jouw Instagram account flink kan laten groeien.

Inhoudsopgave:
Waarom populaire Instagram hashtags je weinig nieuwe volgers opleveren
Nederlandse Instagram hashtags versus Engelse Instagram hashtags
Zelf een Instagram hashtag onderzoek doen
Zo doe je een goed Instagram hashtag onderzoek
Dé hashtag strategie om jouw Instagram account te laten groeien
Een online strategiesessie

Waarom populaire Instagram hashtags je weinig nieuwe volgers opleveren

Op dit moment zijn de meest gebruikte hashtags op Instagram:

  • #likes
  • #love
  • #followme
  • #style  
  • #instagood

Als je deze hashtags onder je eigen posts gaat gebruiken, kom je dus op de grote hoop terecht met duizenden andere accounts die allemaal deze hashtags gebruiken.

Je zult bij deze hashtags dus nauwelijks opvallen en dan kun je je ook af gaan vragen of jouw ideale klant bij deze hashtags gaat kijken om te zien of er interessante accounts bij zitten. Die kans is namelijk minuscuul en om die reden zullen zulke populaire hashtags er niet voor gaan zorgen dat jouw Instagram account gaat groeien.

Nederlandse Instagram hashtags versus Engelse Instagram hashtags

Engelse hashtags zijn het meest populair omdat deze wereldwijd worden gebruikt. Maar als jouw ideale klant gewoon Nederlands spreekt en in Nederland woont, is het niet handig om Engelse hashtags te gebruiken. De kans dat jouw ideale klant Engelse hashtags volgt is namelijk vrij klein.

Ja, je post zal met Engelse Instagram hashtags een groter bereik hebben, maar dat bereik is niet onder de mensen die mogelijk jouw klant willen worden.

Kies daarom geen hashtags die puur en alleen een groot bereik hebben. Als je een hashtag onderzoek doet, is het belangrijker om naar hashtags te zoeken die jouw ideale klant volgt. In veel gevallen zijn dat Nederlandse hashtags.

Zelf een Instagram hashtag onderzoek doen

Het klinkt heel ingewikkeld: een hashtag onderzoek doen. Maar in feite kun je heel makkelijk zelf een hashtag onderzoek doen om de juiste ideale volgers te bereiken. Het houdt namelijk niet meer in dan dat je een lijst van minimaal 30 hashtags maakt. Deze hashtags passen goed bij jouw aanbod en bij de mensen die jij wil aanspreken.

Ik raad je wel aan om dit onderzoek om de paar maanden opnieuw te doen. Trends veranderen namelijk snel, ook op Instagram.

Ook interessant om te lezen: Goede content ideeën voor Instagram nodig? Volg deze 3 tips!

Zo doe je een goed Instagram hashtag onderzoek

Bij een Instagram hashtag onderzoek ga je na welke hashtags jouw ideale klanten volgen. Vervolgens ga je deze hashtags onder jouw eigen posts gebruiken. In het kort volg je deze stappen:

  1. Kijk naar de accounts van je volgers die je als jouw ideale klant zou kunnen omschrijven.
  1. Ga bij hun volgerslijst na welke hashtags zij volgen door # in te voeren in de zoekbalk.
  2. Noteer deze hashtags.

Dit onderzoek kan behoorlijk wat tijd kosten omdat niet iedereen de hashtags die zij volgen opslaat, maar het levert je wel echte groeiresultaten op.

Merk je dat vullen van je lijstje wat lastig gaat? Kijk dan bij de grote accounts die jouw ideale klant volgt en schrijf op welke hashtags zij onder hun posts gebruiken.

Dé Hashtag strategie om jouw Instagram account te laten groeien

Om je Instagram account structureel te laten groeien gebruik je bij iedere post 7 tot 15 van de hashtags van je lijstje. Kies wel bij elke post die je maakt voor een andere variatie van hashtags en zorg ervoor dat de hashtags die je inzet zoveel mogelijk aansluiten bij de content die je op dat moment gaat posten.

En… gebruik echt onder al je content hashtags. Je gaat het direct merken in het bereik als je geen hashtags gebruikt.

Een online strategiesessie

Vond je deze tips om je Instagram account te laten groeien waardevol? Dan wens ik je veel succes met het aantrekken van nieuwe volgers. Maar als je het fijn vindt om eerst samen met een expert jouw Instagram strategie krachtig neer te zetten, dan ben ik er voor je.

Door middel van een intensieve 1-1 online strategiesessie zetten wij samen voor jouw account een sterke strategie neer die jouw Instagram kanaal flink laat groeien met de juiste (ideale) volgers. Achteraf krijg je de opname van deze sessie zodat je deze zo vaak terug kunt kijken als je wilt.

Vraag jouw strategiesessie aan

Saskia

Saskia

Liefhebber van natuur en aardse spiritualiteit die het heerlijk vind om in de klantreis van bedrijven te duiken en daardoor strategisch de mogelijkheden omhoog haalt. Ziet altijd kansen.

Geplaatst in ,

Laat een reactie achter