Goede content ideeën voor Instagram nodig? Volg deze 3 tips!

Content ideeën

Het is een frustratie die iedere ondernemer heel goed kent: het valt niet mee om telkens weer goede content ideeën voor je Instagram posts en stories te bedenken. Zeker als het een belangrijk onderdeel van je marketingstrategie is om met regelmaat waardevolle content op Instagram te delen. Op die manier creëer je leads mee, je bouwt er relaties mee op en maakt er nieuwe klanten mee. Nadeel is alleen wel dat je volgers nu een bepaald verwachtingspatroon van je hebben. En dat er geen nieuwe volgers bijkomen als je met matige posts en stories komt.

No pressure dus om nu met nog betere onderwerpen te komen, ahum! In dit artikel geef ik je 3 tips die je helpen om de druk van de ketel te halen. Het zorgt er namelijk voor dat je altijd goede content ideeën voor Instagram hebt.

Inhoudsopgave:
Altijd goede content voor je Instagramposts en blogartikelen
3 tips om nooit meer zonder content ideeën te zitten
Tip 1: Vraag het aan je volgers
Tip 2: Maak content over de vragen die jouw klanten stellen
Tip 3: Gebruik periodieke inhakers
Bonustip: Hergebruik je content
Zo krijg je nog meer content ideeën voor Instagram

Altijd goede content voor je Instagramposts en blogs

Zou het niet fijn zijn om altijd geweldige ideeën te hebben voor het maken van waardevolle content? Het is nu zo dat je het ene moment geïnspireerd bent en in een handomdraai zo een aantal fantastische onderwerpen uitschrijft. Het andere moment heb je werkelijk geen idee wat je nu weer moet delen.

Laat je content ideeën niet langer afhankelijk van je inspiratie zijn! Met deze 3 krachtige tips kun jij je doelgroep altijd en zonder moeite van waarde voorzien.

3 tips om nooit meer zonder content ideeën te zitten

Tip 1: Vraag het aan je volgers

Ja serieus, dat werkt. Je kunt gewoon content ideeën voor Instagram krijgen door gewoon aan je volgers te vragen wat zij graag willen weten. Het zit namelijk zo: je volgers zijn geïnteresseerd in wat jij te delen hebt. Ze zijn je gaan volgen omdat ze jou inspirerend vinden. Je kunt het dus gerust aan je volgers vragen waar zij meer over willen weten.

Omdat je hiermee je volgers bij je kanaal betrekt, versterk je ook nog eens de band. Een mooie win-win dus. Het stellen van een vraag kan zo simpel zijn als: “Waar zou je meer over willen leren?”.

Wat je ook kunt doen is stories met de poll sticker delen. Je bedenkt dan zelf een paar onderwerpen en je vraagt je volgers vervolgens om te kiezen waar ze meer over willen lezen of horen.

Ook interessant om te lezen: 10 tips om meer volgers op Instagram te krijgen

Tip 2: Maak content over de vragen die jouw klanten stellen

De ondernemers die ik spreek staan hier vaak niet bij stil, maar de beste content ideeën voor Instagram komen vaak van de vragen die jouw klanten aan je stellen. Die vragen zijn onwijs interessant, want het komt rechtstreeks vanuit je ideale klant: de mensen die er al voor hebben gekozen om met jou samen te werken.

Denk eens terug aan de afgelopen 2 of 3 weken. Welke topics heb je besproken met je klanten? Waar liepen zij tegenaan? Welke vragen hebben zij letterlijk aan jou gesteld? Als je hier posts, stories of Reels over maakt heb je hele mooie ingangen om met nieuwe potentiële klanten te connecten.

Tip 3: Gebruik periodieke inhakers

Iedere maand opnieuw zijn er weer leuke content ideeën om op in te gaan, iedere dag heeft wel een thema. Er is bijvoorbeeld de dag van de ondernemer, de pannenkoekendag of één van onze vele nationale feestdagen.

Hier vind je altijd leuke ideeën tussen die je als bruggetje voor jouw content kunt gebruiken. Er zijn ongetwijfeld zelfs inhakers die zo goed bij jouw business passen dat je ze jaarlijks terug kunt laten komen. Het zou zonde zijn om geen gebruik van zulke pareltjes te maken!

Bonustip: Hergebruik je content

Goed nieuws! Je hoeft echt niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden. Content die je al eens hebt ingezet en die het goed heeft gedaan kan je gewoon hergebruiken. Mensen scrollen namelijk nooit ver terug op een Instagramfeed. Je zult merken dat jouw ideale volgers het zelfs erg fijn vinden dat je ze herinnert aan waardevolle tips of inspirerende content die je al eens eerder hebt geplaatst.

 Pas eventueel een paar zinnen aan en gebruik een nieuw plaatje en hup, je hebt weer een vers content idee.

Zo krijg je nog meer content ideeën voor Instagram

Wordt je heel blij van deze tips om altijd voorzien te zijn van nieuwe content ideeën, maar wil je je content ook graag strategisch inzetten en klanten aantrekken als een magneet? Laat mij je helpen aan een krachtige strategie die helemaal op jouw business is afgestemd.

Je kunt met mij een online strategiesessie boeken, dan kijken we welke content jouw verder gaat helpen. Achteraf krijg je de opname van deze sessie zodat je deze zo vaak terug kunt kijken als je wilt.

Vraag jouw strategiesessie aan

Saskia

Saskia

Liefhebber van natuur en aardse spiritualiteit die het heerlijk vind om in de klantreis van bedrijven te duiken en daardoor strategisch de mogelijkheden omhoog haalt. Ziet altijd kansen.

Geplaatst in ,

Laat een reactie achter