10 tips om meer volgers op Instagram te krijgen

Volgers op Instagram

Instagram is één van de snelst groeiende social media kanalen van dit moment. De kans is dus groot dat ook jouw ideale klant zich daar bevindt. Naast het bereiken van klanten en het entertainen van volgers is Instagram ook een netwerkkanaal. Leuke collega’s en gave samenwerkingen worden er dagelijks aan gegaan. Maar hoe laat je je Instagram kanaal groeien en dan ook nog eens met volgers die jouw ideale klant kunnen zijn?

Inhoudsopgave:
10 tips voor meer volgers op Instagram
1. Doe een goed hashtag onderzoek
2. Gebruik alleen relevante hashtags
3. Volg grote accounts die jouw ideale klant volgt
4. Ga hashtags volgen die jouw ideale klant zelf gebruikt
5. Zet Reels in
6. Groei door het delen van posts
7. Organiseer een winactie
8. Ga live met een groter account
9. Geef een shout-out
10. Laten we elkaar volgen

10 tips voor meer volgers op Instagram

Jouw account op Instagram zal niet gaan groeien als je volgers gaat kopen. Ik zie dat helaas nog te vaak gebeuren. Je bouwt op deze manier geen authentiek kanaal op en dat wil je juist wel, zeker als je er klanten uit wilt halen.

Met deze 10 tips gaat jouw aantal volgers op Instagram organisch groeien. Nog wel even een tipje vooraf als je aan de slag gaat met onderstaande tips: Geef het tijd!

 1. Doe een goed hashtag onderzoek

Op Instagram kan je niet alleen accounts, maar ook hashtags volgen. Onder je posts, je IG-tv’s en je Reels kun je deze hashtags delen. Je wilt natuurlijk opvallen bij jouw ideale klant, dus kijk welke hashtags jouw ideale klant volgt en ga deze gebruiken in je eigen content. Op die manier ga je opvallen.

 2. Gebruik alleen relevante hashtags

Niet alle hashtags die jouw ideale klant volgt zijn geschikt om zelf ook in te zetten. Gebruik alleen de hashtags die relevant zijn voor jouw business. Heb je een nationale of internationale business? Onder Engelse hashtags wordt meer gezocht. Maar wil je alleen de Nederlandse markt bereiken, dan gebruik je beter geen Engelse hashtags. Je valt er niet makkelijk in op.

 3. Volg grote accounts die jouw ideale klant volgt

Dit gaat over zichtbaar zijn en herkenning. Like en reageer hier zo veel mogelijk op posts van deze accounts, maar houd het natuurlijk wel oprecht. Jouw naam zal gaan opvallen en op die manier kom je steeds meer in het vizier van je ideale klant.

  4. Ga hashtags volgen die jouw ideale klant zelf gebruikt

Ook jouw ideale klanten zullen zo nu en dan content plaatsen op social media. Kijk bij de post van deze mensen en ga de hashtags volgen die zij gebruiken. Ook hier ga je zichtbaarheid en herkenning creëren. Laat dagelijks een like of een korte comment achter op de posts die jij voorbij ziet komen.

 5. Zet Reels in

Instagram is gek op Reels en beloont de mensen die regelmatig gebruik maken van deze tool. Ze laten de Reels namelijk aan zoveel mogelijk mensen zien. Met Reels bereik je in een korte tijd veel meer mensen dan met je post, story of IG-tv. Ook bij Reels kun je gebruik maken van de hashtags die je hebt onderzocht.

 6. Groei door het delen van posts

Maak een waardevolle post met een toffe afbeelding, eentje die je bijvoorbeeld in Canva hebt gemaakt. Sluit deze af met de oproep om jouw post te delen met anderen. Bijvoorbeeld om een bold statement te maken of om anderen te inspireren. Of je doelgroep nou ondernemers zijn of niet, zorg dat de afbeelding zo min mogelijk branding bevat. Gebruik ook geen foto van jezelf, het is bewezen dat gestijlde afbeeldingen maar weinig worden gedeeld.

 7. Organiseer een winactie

Bedenk een leuke winactie voor je volgers. Bijvoorbeeld een gratis sessie of een gave template van het een of ander. Maak een leuke Reel en een gave post en zet erbij dat als ze willen winnen je volger jouw post of Reel in hun stories moeten delen en jouw moeten taggen. Jouw Instagram account kan hierdoor in een korte tijd snel groeien. En omdat het om een specifieke winactie gaat heb je grote kans dat de meeste nieuwe volgers jouw ideale klant zijn.

 8. Ga live met een groter account

Ken je ondernemers die een groot volgersaantal hebben? Je kunt vragen om samen live te gaan en samen vragen beantwoorden. Of samen een gesprek aangaan over een bepaald onderwerp. Op deze manier krijgen de volgers van zowel jouw account als het account van de ander de melding dat er een live is. Mensen kunnen direct kennis met je maken en je gaan volgen. Ook kunnen jullie afspreken samen de live achteraf nog een keer te delen.

 9. Geeft een shout-out

Geef regelmatig een shout-out in je story van iemand met een groot account dat jouw ideale klant ook volgt. Benoem iets leuks over deze persoon en tag deze. Grote kans dat jouw story wordt gedeeld.

10. Laten we elkaar volgen

Dit is een fijne growth hack. Regelmatig worden er op grote accounts posts geplaatst met de oproep om je account te delen in de comments en zo elkaar te gaan volgen. De insteek is vaak nieuwe leuke mensen leren kennen. Zelf kan je ook zo’n actie opzetten op je eigen account. Nodig anderen maar uit elkaar te gaan volgen. Veel mensen vinden dit een leuke actie en daarom zullen er ook mensen aanhaken die dit getipt krijgen van iemand anders.

Zou je graag hulp willen om meer volgers op Instagram te krijgen en jouw ideale klant beter te bereiken? Neem contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

Saskia

Saskia

Liefhebber van natuur en aardse spiritualiteit die het heerlijk vind om in de klantreis van bedrijven te duiken en daardoor strategisch de mogelijkheden omhoog haalt. Ziet altijd kansen.

Laat een reactie achter