Ondernemen vanuit je human design

Ondernemen vanuit je human design

Of je nou net met ondernemen bent gestart of al een tijdje het ondernemerspad volgt, je hebt vast gemerkt dat het ondernemerschap hand in hand gaat met persoonlijke ontwikkeling. Jezelf goed kennen én werken op een manier die bij jou past zijn de geheime ingrediënten om jouw bedrijf explosief te doen groeien. Ondernemen vanuit je unieke human design kan je hier een handje bij helpen.

Inhoudsopgave:
Wat is human design?
De 5 energietypes van human design
Dagelijks ondernemen vanuit je human design
Je bedrijf inrichten volgens je human design

Wat is human design?

In een notendop is Human design een blauwdruk dat weergeeft hoe jij als persoon ontworpen bent. Het is een combinatie van spirituele concepten zoals de astrologie, de I Ching, de chakraleer en de kabbala, samen met moderne westerse wetenschappen zoals de kwantumfysica en de biochemie.
Aan de hand van jouw geboortegegevens wordt jouw human design berekend. Er komt dan een overzicht uitrollen dat weergeeft hoe jij in elkaar zit, wat jouw unieke gave en talenten zijn, wat jij in je leven mag leren en wat jij hier komt doen op aarde.

Het bijzondere van human design is dat het je helpt te herinneren wie jij werkelijk bent, los van alle conditioneringen die je vanuit je omgeving en de maatschappij opgelegd hebt gekregen. Dit kan je veel (h)erkenning geven voor de prachtige eigenschappen die je van nature bezit, maar ook aangeven waar jij je nog klein houdt. Human design is een prachtig kompas om meer vanuit flow en plezier te ondernemen en te leven.

Ik zie human design als een soort unieke persoonlijkheid -en competentietest vanuit diep (ziels)niveau.

Wil je weten hoe jouw unieke Human Design eruit ziet? Bereken jouw design dan op de website van Jovian Archive .

De 5 energietypes van human design

Human design is onwijs uitgebreid en je kunt makkelijk verdwalen in de hoeveelheid aan informatie die dit systeem bevat. Laten we daarom beginnen bij de basis: de energietypes.

Volgens human design zijn mensen te verdelen in 5 energietypes. Onderling kunnen we als individu met hetzelfde energietype wel verschillen als dag en nacht, maar dat heeft weer te maken met het individuele profiel. Onder welk energietype je valt geeft letterlijk aan hoe jij in je energie zit. Door het inzetten van je strategie en autoriteit kun jij je lekker door het leven bewegen en goed omgaan met deze (levens)energie. Ondernemen vanuit je human design kan je dus ook veel rust, zelfvertrouwen en groei opleveren.

Al deze energietypes hebben een eigen rol, strategie en purpose.

  • 8% van de mensen op deze wereldbol zijn hier om te initiëren, zaadjes te planten en vooruitstrevende verandering te brengen (Manifestors).
  • 70% van alle mensen is hier om het werk te doen, voldoening hierin te ervaren en te oogsten (Generators & Manifesting Generators).
  • 21% van de mensheid is heel goed in het begeleiden door bij te sturen en adviseren. Ze zien de dingen vaak net een beetje anders (Projectors).
  • 1% van de mensen is hier om anderen te leiden door te spiegelen (Reflectors).

Dagelijks ondernemen vanuit je Human Design

Meer ondernemen vanuit rust, flow en vertrouwen. Klanten aantrekken als een magneet door te ondernemen vanuit jouw human design. Hoe doe je dat?

Aan de hand van jou energietype geeft human design je een strategie en een autoriteit mee. Je strategie geeft je de mogelijkheid om vrij te spelen. Het is als het ware een kompas dat aangeeft wat jij keer op keer het beste kunt doen om in actie te komen en je doel te bereiken.

Je autoriteit vertelt je hoe je het beste beslissingen kunt nemen. Dat betekent niet dat je nooit meer een verkeerde beslissing maakt, maar het is zeker een fijn hulpmiddel bij het maken van grote en belangrijke beslissingen die veel impact zullen hebben op je bedrijf.

Ook in je marketing kan human design je helpen om het beste je doelgroep te bereiken zonder dat je hoeft te duwen en trekken om klanten te werven. Je leest online veel over verschillende marketingstrategieën en ze werken (bijna) allemaal. Maar dat wil niet zeggen dat jij ze allemaal in moet gaan zetten. Als je kiest voor de marketingstrategieën die aansluiten op je human design, dat zijn vaak de strategieën waar jij het meest blij van wordt, zul je zien dat je klanten aantrekt als een magneet.

Je bedrijf inrichten volgens je human design

Niet alle 5 de energietypes beschikken dagelijks over dezelfde hoeveelheid energie. De generator en de manifesting generator zijn de mensen met de meeste (levens)energie. Na een goede nachtrust staan zij weer helemaal aan. Elke dag opnieuw, mits zij doen wat zij leuk vinden en daar voldoening uithalen.

De overige types: manifestor, projector en de reflector zijn de non-energytypes. Zij beschikken niet steeds opnieuw over een grote hoeveelheid energie. Het is zeker voor deze energietypes belangrijk dat zij periodes van rust inbouwen binnen hun ondernemerschap.

Consistentie is de sleutel van succes in het ondernemerschap en daarom is het heel belangrijk om je bedrijf in te richten alsof je regelmatig aanwezig bent. Want dat geeft vertrouwen. Daarom is het slim om altijd bepaalde onderdelen te automatiseren. En om je content te ontwikkelen als je lekker in je energie zit zodat je dit voor laten kunt inplannen.

Dit zijn enkele voorbeelden voor het inrichten van je bedrijf volgens je human design. Ieder design is uniek. Je profiel vertelt je veel meer over je eigenschappen en eigenlijk zijn die nog een tikkeltje belangrijker om je business op aan te passen.

Wil jij ook je business inrichten volgens jouw unieke human design? Hoe jij je bedrijf slim kunt neerzetten en hoe je jouw marketing kun laten aansluiten op jouw design? Wil je veel meer op jouw eigen manier gaan ondernemen? Plan dan bij ons een “Ondernemen vanuit je Human Design” sessie in en kom er alles over te weten.

Saskia

Saskia

Liefhebber van natuur en aardse spiritualiteit die het heerlijk vind om in de klantreis van bedrijven te duiken en daardoor strategisch de mogelijkheden omhoog haalt. Ziet altijd kansen.

3 reacties

  1. […] Ook interessant om te lezen: Ondernemen vanuit je human design […]

  2. […] Ook interessant om te lezen: ondernemen vanuit je human design […]

  3. […] Ook interessant om te lezen: Ondernemen vanuit je human design […]

Laat een reactie achter