Shortlist voor de beste e-mail marketing software

Beste e-mailmarketing software

E-mail is een fantastisch hulpmiddel om je netwerk te vergroten en om echte verbinding op te bouwen met (potentiële) klanten. E-mailmarketing is niet meer weg te denken in de wereld van nu waar we met z’n allen heel veel online werken.

Wat kun je met e-mail marketing software?

Met deze software kun je gepersonaliseerde nieuwsbrieven, inspirerende informatie of andere soorten mailings versturen. Maar je kunt het ook gebruiken om automations in te stellen waarmee het sturen van mails geautomatiseerd wordt.

Waarom gebruik je e-mail marketing software?

Je zet  e-mail marketing software in om het netwerk van je business te vergroten en te versterken. Het opbouwen van een relatie met (potentiële) klanten kan ondersteund worden door een deel van de klantreis te automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het geautomatiseerde gedeelte van een salesfunnel dat een leadmagnet opvolgt.

Een goed e-mail marketing systeem zet je neer met de beste e-mail marketing software

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel aanbieders van e-mail marketing software. In dit blog deel ik de 3 beste met je. Hierbij heb ik gelet op de prijs, functionaliteiten en het gebruiksgemak voor de Nederlandse markt.

Omdat er verschillende strategieën zijn die je kunt inzetten met de software is het handig te weten welke doelen je ermee wilt behalen voor je business.

Op basis van deze doelen kun je de juiste software voor jouw business bepalen.

Hieronder deel ik de top 3 aan beste e-mail marketing software:

Op nummer 3 staat Mailchimp:

MailChimp is een platform dat erg veel wordt gebruikt over de hele wereld. De reden hiervoor is omdat de kosten vrij laag zijn.

Omdat MailChimp zo vaak wordt gebruik en dit platform al wat jaartjes bestaat, zit het goed in elkaar en beschikken ze vaak over de laatste features.

Wat ik erg jammer vind, is dat de klantenservice van MailChimp slecht bereikbaar is. Loop je ergens tegenaan, heb je hulp nodig dan moet je daar vaak dagen op wachten. Je moet ook goed zoeken naar hoe je contact kunt opnemen.

De pakketprijzen van MailChimp zijn dan wel laag, maar het is vaak niet duidelijk wanneer je meer gaat betalen.

Een voordeel aan MailChimp vind ik dat je makkelijk een automation kunt aanmaken.

MailChimp gebruik je als je Zzp’er bent of een business hebt waarbij je weinig nieuwsbrieven stuurt en 1 simpele automation wilt inzetten.

Op nummer 2 staat Enormail:

Enormail is een Nederlands systeem waarmee je de e-mailmarketing van jouw bedrijf op een fijne en simpele manier kan uitvoeren. Ben je Zzp’er of startende ondernemer? Dan is het systeem van Enormail geknipt voor jou.

Het voordeel is dat het systeem makkelijk in gebruik is en dat er een optie is om optin formulieren (inschrijfboxen) aan te maken en op je website te plaatsen.

Het tweede pluspunt is dat Enormail relatief goedkoop is.

Met stip op nummer 1 staat MailBlue

Maak het jezelf makkelijk met Mailblue!
Onze klanten maken hier het meeste gebruik van. Mailblue is de Nederlandse partner van ActiveCampagne met een makkelijk te bereiken Nederlandse klantenservice. Ontzettend handig voor als je snel door wilt met waar je mee bezig bent.

Omdat Mailblue er aan de binnenkant er hetzelfde uitziet als ActiveCampagne beschikt het over hetzelfde handige dashboard. Daarnaast heb je als gebruiker toegang tot een uitgebreide Nederlandstalige academie om Mailblue makkelijk en goed te leren gebruiken.

MailBlue is de beste keus om te gebruiken als platform voor jouw e-mailmarketing. Of je nu Zzp ‘er bent of een groter bedrijf runt, Mailblue zet je in als je regelmatig gebruik wilt maken van e-mail marketing.

Veel van onze klanten werken al met de software van Mailblue. Zou jij willen weten welke e-mail marketing software het beste past bij jouw business? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Saskia

Saskia

Liefhebber van natuur en aardse spiritualiteit die het heerlijk vind om in de klantreis van bedrijven te duiken en daardoor strategisch de mogelijkheden omhoog haalt. Ziet altijd kansen.

Laat een reactie achter