7 tips voor het maken van een e-book

E-book

Er zijn heel veel redenen om een e-book te maken. Een e-book is namelijk de perfecte marketingtool. Je kan bijvoorbeeld een leuke weggever maken om e-mailadressen te verzamelen. De start van je salesfunnel. Maar je kan ook mini-cursussen of een werkboek maken als e-book. Of wat dacht je van het bundelen van jouw zelfgeschreven gedichten en verhalen om online te verkopen?

Met deze tips wordt jouw e-book een succes

  1. Het belangrijkste: verzin een goed onderwerp. Dit moet een onderwerp zijn waar je verstand van hebt en wat ook pakkend en aantrekkelijk is om te lezen. Als je een onderwerp hebt gevonden, staar je dan niet blind op de titel, maar begin gewoon te schrijven. De ingeving voor een goede titel krijg je vaak tijdens het schrijven.
  2. Een e-book kan je maken in veel programma’s. Zet je teksten mooi in Word, Google Docs of PowerPoint. Als je klaar bent, kies je bij print voor “Print to PDF” of “Save as PDF”.
  3. Wil je meer opmaak aan je e-book geven en het er allemaal iets mooier uit laten zien? Kies dan voor gratis software als Canva of Crello. Of pak het professioneel aan, en maak je boek in Adobe InDesign. Het voordeel van InDesign is dat je bepaalde zaken kunt automatiseren, zoals bijvoorbeeld opmaak, stramienpagina’s en inhoudspagina. Dit is vooral handig als je e-book wat meer pagina’s telt.
  4. Zorg voor hyperlinks in je boek. Hét voordeel van een e-book boven een fysiek boek, is dat je het interactief kunt maken. Wil je een link naar een video plaatsen? Maak dan een screenshot van deze video in bijvoorbeeld YouTube en plaats deze afbeelding. Maak van de afbeelding vervolgens een hyperlink. Zo kunnen de lezers van je e-book meteen doorklikken.
  5. Maak je e-book visueel aantrekkelijk. We leven in een steeds snellere wereld, en mensen worden afgeschrikt door pagina’s met alleen maar tekst. Zorg voor afwisseling en plaats passende afbeeldingen bij je teksten.
  6. Zorg voor een mooie en aantrekkelijke voorkant. Je wilt dat je boek er professioneel uit ziet. Maak daarom werk van de omslag. Ook hier kun je Canva of Crello voor gebruiken. Wil je dit professioneler aanpakken, kies dan voor Adobe InDesign in combinatie met Photoshop en/of Illustrator.
  7. Presenteer je e-book aantrekkelijk op je website, als je deze wilt aanbieden als download of voor de verkoop. Maak er bijvoorbeeld een 3D model van, oftewel een packshot of mockup. Er zijn diverse websites die je hierbij kunnen helpen. Mensen zijn geïnteresseerder in e-books die er als een echt boek uit zien.

Kun je wat hulp gebruiken?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op als je wat hulp kunt gebruiken bij het maken van je e-book. We kunnen je met de opmaak, de teksten en de e-mailmarketing!

Ankie

Ankie

Kan met haar neus wiebelen als een konijntje. Geeft kleur aan het leven, samen met haar inspiratiegoeroe (boerenfox terriër) Pipsy. Kan toveren met Adobe programma's én Canva om de wereld een beetje mooier te maken.

Laat een reactie achter